91 SagiGirl


“NINETY ONE ROLES SAGITARIUS GIRL”


1.         Sayang ibu
2.         Suka teddy bear
3.         Fav color pink & purple
4.         Suka wears layer clothes
5.         Minat cosplay
6.         Suka Kipi
7.         Adores Arashi boyband
8.         Suka Ohno Satoshi
9.         Dutch lady girl
10.       Suka makan ramen
11.       Minat Yaoi anime XDD
12.       Minat Jdorama
13.       Suka akb48
14.       I love Hong Kong duo-idols Twins & The Boys
15.       Shy (Untalkative) <DANDERE Types>
16.       Like to be alone
17.       Minat lagu Melly G.
18.       Annoying with Kpop fans. NOT Kpop.
19.       Suka Jang Nara since in elementary school.
20.       Minat video 2ne1
21.       Idolize Shila Amzah fashion style
22.       Tak minat mobile gadget
23.       Suka beli mini kawaii book
24.       Suka fan art Hokkaizo (Kreko)
25.       Suka menulis
26.       Suka dengar music box
27.       Tak suka step-sister attitude
28.       Sayang kucing
29.       Suka laut
30.       Suka duduk rumah
31.       Trembling bila tengok lelaki banyak sangat
32.       Kuat berusaha
33.       Mudah belajar
34.       Suka baca
35.       J World is my Entertainment
36.       Minat muzik Vocaloid
37.       Arashi make me happy
38.       Google my bestfriend
39.       Insomnia girl (can’t sleep well at night)
40.       Scleroderma patient
41.       Had Mixed Connective Tissue Disease
42.       Masih setia drama Wai Rai High School
43.       Tak suka jumpa doktor
44.       Anti-place (hospital)
45.       Minat subjek sains
46.       Suka boyxboy love (>_<)
47.       Ohmiya SK believer
48.       Adores orang Jepun
49.       Suka pelat orang Sabah
50.       Takut orang Indon (except my dad)
51.       Phobia with someone who hold Chainsaw
52.       Suka tonton Discovery Channel
53.       Europe is my dream vacation destination
54.       National geographic my favorite
55.       Always doakan Palestin
56.       Tak suka Nabila Amy/Johan (RL)
57.       Tak pandai mekap
58.       Pixy and XYZ mascara is my simple make-up
59.       Simply girl
60.       X berapa minat wears baju kurung
61.       Suka minum grape juice
62.       80% of my mp3 directed into Japanese songs
63.       Suka dengar lagu Opick yang mendamaikan
64.       Suka karaoke lagu M2M
65.       Minat Katy Perry
66.       Still adores Westlife & Backstreet Boys
67.       Love my dad coz always support me
68.       Pen & buku, teman sejatiku
69.       Really love myself

The other next is long describing about myself ;

70.       Aku sering duduk di rumah, tapi itu tidak bermakna aku seorang yang menyendiri.

71.       Aku seorang yang beragama Islam dan Islam untuk selamanya…

72.       Berbanding lelaki, aku lebih tertarik dengan Idol perempuan. Dan itu tidak bermakna aku seorang bi.

73.       Aku adalah seorang Arashian dan aku berbangga aku seorang peminat Arashi.

74.       Apabila di tempat orang, aku menjaga diriku agar sentiasa mengukir senyuman dan merendah diri.

75.       Menghidap penyakit tulang yang lemah serta otot yang tidak kuat, mengajar aku berusaha lebih untuk menjadi seorang yang berjiwa kuat menerimaa cubaan Allah S.W.T

76.       Aku seorang pesakit MCTD dan bila diserang RP (Fenomena Raynaud), aku berkurung di dalam bilik dan terus menangis.

77.       Alhamduliilah, Variety Arashi satu-satunya hiburan yang bisa membuat aku ketawa.
78.       2 jari disebelah kananku tidak dapat berfungsi sepenuhnya. Namun, aku sentiasa mengamalkan untuk memegang sesuatu sepanjang masa agar aku tidak bersedih dengan jari-jariku yang tidak berdaya.

79.       Aku suka mengemas bilik sendiri, namun aku lebih suka berehat di bilik nyokapku.

80.       Berbanding siang aku lebih suka malam, berbanding matahari aku lebih suka bulan, berbanding panas aku lebih suka hujan, berbanding hutan aku lebih suka laut.

81.       Aku suka menulis fiction terutamanya berkaitan Arashi dan Ohmiya dan kebanyakan yang aku hasilkan hanya separuh jalan kerana aku lebih suka menghasilkan prologue kerana ia lebih padat daan ringkas.

82.       Penmpilanku sentiasa ke arah barat, bila keluar aku juga tidak berpakaian muslimah, namun aku juga tidak berpakaian seksi, asal hitam dan simple, that’s enough. Mungkin aku belum bersedia menjadi seorang muslimah sejati, namun aku sentiasa memikirkannya, I’m on my way… semoga tuhan cepat memberikan aku hidayah, Amin… doa’in yah. (Alhamdulillah, starting end 2014, I began wears hijab and muslimah clothes.)

83.       Hari yang aku sentiasa tunggu ialah kedatangan bulan Ramadhan

84.       Kamarku penuh patung teddy bear, mau yg kecil, sederhana atau yg besar. Namun tetap aja aku peluk patung dolphin. O_o

85.       Aku nggak suka anak kecil, bahkan aku lebih suka dodoi anak kucing yg masih baby but lately justeru aku yang lebih dukung keponakanku Alya.

86.       In primary school my fwen Allyssa Leona use to called me Ziana Zain. Then, in secondary school, my fwen CT Nor’Ain use to called me Hetty Sarlene. When I ask my mom about this, she said my teeth in front are so big!!! Okay, my bother start teasing me about my same appearance with Nad Zainal. Honestly, I hate people view me as a celebrity look until someday I got broken teeth. Though it so ugly… but I feel so happy! Okay, I need to go to dentist early to make a teeth surgery. Have a chance to make popular kawaii Japanese teeth.hehehe…

87.       Aku suka luang masa di kamar, open blog share my thought.

88.       Teman setiaku boboiboy. When I’m wake up in the morning, boboiboy are always beside me. Juga ketika aku masuk sleep. He’s the first laying his body in my place on my bed. Kerna itu, aku nggak pernah merasa sunyi. He is my close buddiest ever. Kecuali kalau sampai dia berani bit aku, aku trus masukkan dia dalam selimut. Rasain!

89.       Aku sih paling pantang orang masuk ke kamarku tanpa kebenaran, then when someone use my stuff without put at there’s back, get ready to hear I’m squealing!

90.       Lagu yang membuat aku terharu hingga aku burst in tears, “Beautiful In White” singing by Westlife. Although this is unreleased song, for me ia satu-satunya lagu yang mampu membuatkan kita mengalirkan air mata. Sad lyric plus slow rhythm. Make my heart feel warm.

91.       Kepada sesiapa myang merasa dirinya besar dan sempurna, please keep away to be friend with me. Because im not that perfect as well as you are. I’m just a simply person who’s be friend with simply person to.

So, that's all about my character as Sagittarius Girl who was born in years 1991.



Google+ Followers

I Love All My Followers ^_^

Entry Babab.net

hatsune_miku_cursor

Singing Hatsune Miku

snow_pink

cute_anime_girl_bottom_left

cute_anime_girl_top_right

Streampad